Ingatlan részletes adatai

Ingatlan jellege téglalakás
Belső terület 81 m²
Építési állapot használt
Építési mód tégla
Szobák száma 2+1 félszoba
Emelet 4 .
Komfort összkomfort
Fűtés központi fűtés
Ingatlan állapot kívül: kitűnő
belül: felújítandó
Épült 1912
Szobák elhelyezkedése külön nyílik min. 2 szoba
Épület szintje 6
Energetika nincs
Lift van
Kilátás utcára,
Budapest V. ker. Belvárosban, a Kempinski Hotel szomszédságában, a Deák Ferenc utcában eladó egy 81 m2-es, 3 szobás, erkélyes, 4. emeleti lakás.

A ház kívül-belül szép állapotban van, lépcsőháza is igényes és tiszta. Rendszeresen karbantartott, gépészetileg is tökéletes, pár évvel ezelőtt új liftet építettek.
A lakás a 4. emeleten van, lépcsőházból megközelíthető és erkélyes. Az erkély 15 m2 és utcára néz. A lakás jelen állapotában teljesen felújítandó, az előtéren kívül 2 nagyobb és 2 kisebb helyiségből áll, mely tetszés szerint többféleképpen alakítható. A nagyobb helyiségek utcára néznek és az egyikből nyílik az erkély. Rendkívül világos, fűtése házközponti, az átalakításhoz fontos szempont lehet, hogy bizonyos falak bonthatóak. Belmagassága 3,6 méter.

Az épület története röviden: 1789-ben Schilson János báró (a Lipótvárost szabályozó tervével együtt) hozta létre a ma is fennálló Deák Ferenc utcát. Már ekkor fontos funkciója volt: a vásárteret összekötötte a hajóhíddal, ami ekkoriban azért is nagy jelentőségű volt, mert a Lánchíd megépítéséig ez volt az egyetlen út Pest és Buda között. A környékbeli telkek és ingatlanok ezért már a kezdetektől fogva nagy értéket képviseltek. Számos lenyűgöző, a kor legnagyobb tervezői által megálmodott házak épültek az utcában.
Az itt található hatemeletes lakó- és irodaépületet a Révész Sámuel és Kollár József alkotta építész páros tervezte. Az épület eredetileg a német Jugendstil-architektúra jegyeit hordozta. A homlokzatot azonban 1912 óta többször átépítették. Ennek köszönhetően idővel sokkal egyszerűbb, modernebb külsőt öltött.
1976-ban az épület műemléki védettség alá került, majd a 2000-es években korhűen állították helyre, hogy tökéletesen illeszkedjen környezetébe. A Bécsi utca 5. és a Deák Ferenc utca 17. homlokzatainak helyreállításához összesen 16 tonna rezet használtak fel. A felújítás után is olvasható maradt a tervezők neve az épület falán.

Környezet: Exkluzív belvárosi hangulat, sétáló utca, kiváló közlekedés és infrastruktúra jellemzi a környéket. Minden, a hétköznapi élethez szükséges szolgáltató egységek, egészségügyi-, és oktatási intézmények a közelben megtalálhatóak, és természetesen egyéb szórakoztató-, vendéglátó egység, illetve bevásárlóközpontok is a közelben!

Közlekedés: Központi elhelyezkedésének köszönhetően kiváló közlekedés, a város bármely pontja gyorsan megközelíthető.
Busz: M3, 9-es, 15-ös, 16-os, 105-ös, 115-ös, 909-es, 914-es, 916-os, 931-es, 950-es, 979-es, 979A, 990-es
Trolibusz: 72M, 72-es, 73M
Villamos: 2-es, 2M, 47-es, 48-as, 49-es,
Metro: M1, M2, M3

Irányár: 136 MFt.

Ár

Irányár 136 millió Ft

Hitelfelvétel esetén

Saját erő Millió Ft    
Törlesztő részlet

Érdeklődni

Iroda Panoráma Perfekt Ingatlan és Hiteliroda
Név Timár Renáta
Telefon +36 30 405 Mutasd
Email panoramaperfekt@ Mutasd